Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ LIGHTFOLD STO X-ROCK&METAL (90.4 – ΚΑΝΑΛΙ 1 )


   Στις 16 Σεπτεμβρίου άνοιξε η αυλαία για την νέα σεζόν στο Χ-Rock&Metal , με τους Lightfold να επισκέπτονται τα στούντιο της Ευρυπίδου στον Πειραιά . Ο Θοδωρής Μαρτίνης (φωνή ) , ο Θανάσης Λαμπράκης(κιθάρες) και ο Χάρης Πολυμενέας (πλήκτρα) τα 3/5 δηλαδή των Lightfold βρέθηκαν στον σκοτεινό κεντρικό ραδιοθάλαμο της δημοτικής ραδιοφωνίας Πειραιά και μίλησαν για το παρελθόν το παρόν και το μέλλον της μπάντας. Μίλησαν για  την αποχώρηση της ντράμερ τους Ελένης Νότα ,την αναζήτηση νέου αντάξιου αντικαταστάτη της ,για το νέο δίσκο που ετοιμάζουν και για την συμμετοχή τους στο Wreck Macedonia.  


Ενδεικτικά κάποιες από τις πιο σημαντικές στιγμές της συνέντευξης 



    X :   Που σας βρίσκει το παρόν σαν μπάντα, μιλώντας για Ελένη ,Wreck Macedonia και νέο δίσκο; 
   Θοδωρής : Το παρόν μας βρίσκει με την αποχώρηση της Ελένης από την οικογένεια των Lightfold μετά από 3 χρόνια, η Ελένη φεύγει γιατί θέλει να πειραματιστεί με άλλα είδη μουσικής  στο χώρο του μέταλ
  Θανάσης : Οπότε είμαστε στην αναζήτηση νέου ντράμερ με αγγελίες κυρίως και στέλνοντας μας οι ενδιαφερόμενοι ντέμο ,βίντεο και περνώντας οντισιόν πάνω σε 2 τραγούδια μας.

    X : Wreck Macedonia;
   Θοδωρής : Το Wreck Macedonia …είναι η πρώτη φορά που το γκρουπ θα πάει Θεσσαλονίκη και είναι η πρώτη φορά που θα βγεί  και εκτός Αττικής  .Έχουμε κάνει  στα 3 (τρία) χρόνια 17 (δεκαεπτά )συναυλίες αλλά όλες εντός Αττικής ,η Θεσσαλονίκη είναι ένα βήμα για εμάς  .Η πρώτη μέρα του φεστιβάλ θα είναι η 19 Νοεμβρίου και θα είναι με συμμετοχή ελληνικών rock  συγκροτημάτων με ελληνόφωνο στίχο όπως 2002 GR και η επόμενη μέρα είναι η καθαρά metal μέρα με συμμετοχή συγκροτημάτων όπως Power Crue, ILLUSORY ,εμείς και άλλα συγκροτήματα από Αθήνα αλλά και από Θεσσαλονίκη .Το Wreck Macedonia θα διεξαχθεί στο Εightball  το διήμερο 19 με 20 Νοεμβρίου.

   X : Ο νέος δίσκος πως θα είναι ,τι να περιμένουμε από αυτόν και έχετε σκεφτεί κάποιο διαφορετικό τρόπο προωθησής του;
   Xάρης : Το δεύτερο άλμπουμ θα χει πολύ πιο progressive στοιχεία πιο ορχηστρικά  θέματα  είναι πιο πειραγμένο σε σχέση με το πρώτο άλμπουμ γενικά είναι ένα διαφορετικό μονοπάτι.
  Θοδωρής : Στο νέο άλμπουμ οι εγγραφές στα τύμπανα έχουν γίνει με την Ελένη και θα παρουσιαστεί στο κοινό με αυτή την σύνθεση μπάντας. Ένα άλμπουμ πιο δυνατό από το πρώτο είμαστε πιο ώριμοι και βρισκόμαστε σε συνθετικό οίστρο.

Κατά σειρά : Χάρης Πολυμενές (Πλήκτρα), Θανάσης Λαμπράκης (Κιθάρα), Μάκης Πετρίτσης (Μπάσο), Ελένη Νότα (Τύμπανα) και Θοδωρής Μαρτίνης (Φωνή)



    Χ : Το νέο άλμπουμ θα ονομάζεται Deathwalkers, την ιδέα σας την έδωσε ο Θανάσης και είναι ένα concept album. Θα θέλατε να μας μιλήσετε γι αυτό; Καταρχήν αποτελείται από έντεκα τραγούδια ένα intro  και ένα outro ;
   Θανάσης : Ο καινούριος δίσκος στοχεύει, αναφέρεται στους «θεριστές». Οι θεριστές είναι αυτοί που μαζεύουν  τις ψυχές και τις εναποθέτουν στο πέπλο στο ενδιάμεσο όπου εκεί υπάρχουν  τα τελώνια που αποφασίζουν που θα πάνε. Αυτό  το ενδιάμεσο ήταν που μου προκάλεσε το ενδιαφέρον γιατί είναι πιο δύσκολο να το αποδώσεις στιχουργικά  και μουσικά, και ναι αποτελείται από έντεκα τραγούδια και από ένα intro και ένα outro.


   X : Πέρα από την φωνή έχουμε και εικόνα.  Αυτή τη στιγμή κάνετε   βίντεο κλιπ το between life and death το οποίο το παίξατε ζωντανά τον Ιανουάριο στο Crow, πείτε μας κάτι για την πλοκή του;

  Θανάσης : Ουσιαστικά μετά το intro  του δίσκου το Between life and death, είναι αυτό που σε εισαγάγει στην ιστορία του δίσκου με τον ήρωα να επανέρχεται από τον θάνατο, σε κώμα και να βλέπει από το σώμα του να βγαίνει η ψυχή του . Εξού και ο τίτλος, εξού και τα lyrics, που όταν έρθει η στιγμή θα αποκαλυφθούνε .
 
Lightfold και X-Rock&Metal

   Ευχαριστούμε τους Lightfold για την ωραία παρέα , για τo ωραίο ακουστικό που μας χάρισαν μέσα στο στούντιο, και ευχόμαστε δυνατά ,ολόψυχα ,αληθινά, δηλαδή ευχόμαστε X-Rock&Metal, καλή επιτυχία στην νέα τους δισκογραφική δουλειά και όχι μόνο.
   Να αναφέρουμε επίσης ότι στην μισάωρη X  δοκιμασία  την οποία πέρασαν οι Lightfold αλλά και κάθε μπάντα που θα έρχεται στην εκπομπή, οι Lightfold την έβγαλαν εις πέρας με 8/12.
  Eνημερώνουμε ότι η μπάντα που θα συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία στο τέλος της σεζόν, θα επισκεφτεί το κατάστημα Jackals Tattoo στον Πειραιά  για να «χτυπήσουν» τα μέλη της το τατουάζ της αρεσκείας τους.




Επόμενο ραντεβού την επόμενη Παρασκευή 23/9 με τους
Erase .


 





 

 
  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου