Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Οι Erase στον αέρα του X-Rock&Metal



https://www.facebook.com/erasegreece/?fref=ts&__mref=message_bubble

  
     Tότε ήταν ο Παναγιώτης ,ο Γιώργος και ο Λευτέρης. Σήμερα είναι ο Παναγιώτης ,ο Τάσος και ο Λευτέρης. Ήταν, είναι και θα είναι (το ευχόμαστε δηλαδή) οι Erase. Με χαρά μας λοιπόν, τους υποδεχθήκαμε για δεύτερη φορα στον σκοτεινό ραδιοθάλμο της Ευριπίδου 79 (Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά) και στο X-Rock&Metal.
     Σε ένα σύντομο curriculum vitae των Erase, να αναφέρουμε ότι  σαν  «ιδέα » ξεκίνησε το 2003 από τον μπασίστα Παναγιώτη Ζούβελο .Η μπάντα όμως έμελλε να πάρει σάρκα και οστά το 2009 όταν ο Παναγιώτης πλαισιώθηκε κατά σειρά από τους Γιώργο Σταυρόπουλο στη φωνή ,τον Κώστα Χριστοδούλου στα τύμπανα και τους Νεκτάριο Μαρκαντώνη και Λευτέρη Κοντό στις κιθάρες.
     Το πρώτο τους Demo κυκλοφόρησε το 2011 με την ονομασία Heavy Metals Maniacs το οποίο περιείχε δύο  τραγούδια το Metal Force και το Every Saturday Night.Τρία χρόνια αργότερα έχουμε την κυκλοφορία του ομώνυμου EP τους. Ακολουθεί το split Easy Riders που κυκλοφόρησε σε 7ιντσο βινύλιο.
   Εδώ έχουμε την αποχώρηση του αγαπημένου της εγχώριας metal σκηνής  Γιώργου Σταυρόπουλου από την μπάντα αφήνοντας την θέση του στον εικοσάχρονο Τάσο Λάζαρη ο οποίος  ανήκει στους πιο ελπιδοφόρους και ταλαντούχους τραγουδιστές .
Παραθέτουμε μερικές καίριες ερωτήσεις καθώς και τις απαντήσεις των Erase από την συνέντευξη που μας παραχώρησαν …
Κώστας Χριστοδούλου (τύμπανα) / Παναγιώτης Ζουβελος (μπάσο) / Τάσος Λάζαρης (φωνή) / Νεκτάριος Μαρκαντώνης (κιθάρα) / Λευτέρης Κοντός (κιθάρα)
    Χ: Παναγιώτη οι λόγοι αποχώρησης του Γιώργου είναι μία αλλαγή στη μπάντα ,μία στροφή στο διαφορετικό ,σε κάτι που ο Γιώργος ως πιο "classic" δεν ήταν ο κατάλληλος; θέλατε κάτι πιο νέο ώστε να το πλάσετε μουσικά έτσι όπως το έχετε στο μυαλό σας και καταλήξατε στον ταλαντούχο Τάσο Λάζαρη ή το προσεγγίζω λάθος ;
   Παναγιώτης: Στο περίπου ,η αλήθεια είναι κάπου στη μέση,·είμασταν εφτά χρόνια με τον Γιώργο στη μπάντα με αυτόν ξεκινήσαμε, με τα χρόνια όμως όλοι μας αλλάζουμε ,ωριμάζουμε· το  νέο μας υλικό είναι τελείως διαφορετικό με τις προηγούμενες δουλειές μας. Με τον Γιώργο είχαμε προβάρει το 70% -80% των νέων τραγουδιών και αποφασίσαμε όλοι μαζί να βρούμε έναν νέο χαρακτήρα φωνής μία νέα χροιά. Το συζήτησε όλη η μπάντα και αποφασίσαμε να πάρουμε αυτό το ρίσκο, γιατί για ρίσκο πρόκειται όταν είσαι με έναν άνθρωπο εφτά  χρόνια, δεν έχεις τίποτα μαζί του είστε πολύ καλοί φίλοι έχετε παίξει σε συναυλίες μαζί και επειδή είμαστε και της ίντριγκας εδώ στη Ελλάδα όλοι θα θεωρούσαν ότι κάτι έχει συμβεί μεταξύ μας και αποχώρησε ο Γιώργος από την μπάντα,οι λόγοι είναι καθαρά μουσικοί είναι μουσικής κατεύθυνσης.
    Χ: Λευτέρη είχες φανταστεί ποτέ τον Τάσο για τους Erase;
   Λευτέρης : Αρχικά καθόλου ,κάναμε παρέα ,το νεαρό της ηλικίας του δε θα με προέτρεπε ποτέ να τον φανταστώ για τραγουδιστή της μπάντας μας ..η ωριμότητα όμως της φωνής του μας απέδειξε περίτρανα ότι το 'χει.
   X: Τάσο από REMAIDENσε μια χρονιά frontman στους Erase και κιθάρα στους Fortress Under Siege, σίγουρα θα είχες και άλλες προτάσεις ,πες μας για τις επιλογές σου αυτές και τι είναι αυτό που σε έσπρωξε ώστε να τις διαλέξεις.
   Τάσος: Η αλήθεια είναι ότι μου άρεσε πάρα πολύ το υλικό και στις δύο μπάντες και ήθελα να το αναπαράγω και εγώ ,αυτό ήταν βασικά που με έκανε να τις διαλέξω.    
     X: Παιδιά πάμε στο σήμερα , έχετε υλικό για να δουλέψετε πάνω σε αυτό , θα μπείτε σε στούντιο για ηχογράφηση , έχετε προγραμματίσει ή θα προγραμματίσετε live εμφανίσεις;
   Παναγιώτης: Έχουμε ήδη ξεκινήσει για το πρώτο μας full length το οποίο θα αποτελείται από εννέα κομμάτια, έχουμε ήδη ηχογραφήσει τα τύμπανα στα στούντιο του Ασπιώτη γιατί μείναμε ευχαριστημένοι από την δουλειά στο Easy riders και μια πετυχημένη συνταγή ποτέ δεν την αλλάζεις .Η μπάντα βρίσκεται σε οργασμό δημιουργίας  παίζουμε νέα κομμάτια ,πρόβες , ηχογραφήσεις ,ένα live στις 23 Οκτώβρη με τους Pandemonic και τους Fyrecross στο Modu
   X Όλοι οι βιβλιόφιλοι έχουμε μία μεγάλη αγωνία όταν μαθαίνουμε ότι κάποιο αγαπημένο μας βιβλίο θα γίνει ταινία, πόσο μάλλον όταν θα γίνει τραγούδι γιατί δεν έχεις την εικόνα σύμμαχο, παρά μόνο στίχους και μουσική, μιλάω βέβαια για ένα τραγούδι της νέας σας δουλειάς το "Children Οf The Corn" , το οποίο είναι βασισμένο στην ιστορία του Stephen King και είναι γνωστό ως ταινία ο δολοφόνος με το δρεπάνι τι έχετε να μας πείτε γι αυτό;
   Παναγιώτης: Είναι το πιο αργό κομμάτι του δίσκου και το πιο τρομακτικό..τι να πω …υπάρχουν πάρα πολλές μπάντες αυτή τη στιγμή στο στερέωμα που προσπαθούν να παίξουν έτσι …μας βγήκε σχεδόν καταλάθος ..μας βγήκε ένα αργό tempo  σαν βάση και πάνω σε αυτό χτίσαμε το κομμάτι, μας βοήθησε πάρα πολύ και ο στίχος!
     Εμείς να τους ευχαριστήσουμε για την ωραία συζήτηση που είχαμε να τους ευχηθούμε και από εδώ τα καλύτερα ,να πούμε ότι μας ξάφνιασαν με το ακουστικό που μας χάρισαν στο οποίο ναι ,βλέπουμε τις πολλές χροιές του Τάσου Λάζαρη ,αλλά και το πόσο έχουν δεθεί σαν μπάντα ….όταν τολμάς να τρολάρεις  σαν μπάντα  στον αέρα το X-Rock&Metal …πάει να πει  ότι έχεις εμπιστοσύνη στα άλλα μέλη της μπάντας σου ότι θα σε προστατέψουν...(φυσικά και αστειευόμαστε για την απειλή).
   Να υπενθυμίσουμε ότι οι Erase στη δοκιμασία του X ,μια δοκιμασία την οποία περνάει κάθε μπάντα που  είναι καλεσμένη συγκέντρωσαν την βαθμολογία 10/12  και βάζουν σοβαρή υποψηφιότητα  για να έχουν τα μέλη της ένα τατουάζ δώρο από τα Jackals tattoo στον Πειραιά.
                                                                                      
                                                                                                                                  
Bonus :


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου