Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Γιατί Black Metal;

Γιατί Black Metal;

  Μα τι Black Metal ρε φίλε; Αυτοί είναι κάφροι, Σατανιστές, τραγουδάνε Brutal γιατί δεν μπορούν να τραγουδήσουν κανόνικα, δεν ξέρουν από μουσική και κάνουν απλά φασαρία μπας και βγάλουν κανά φραγκό, δεν τους ακούει κανείς παρά μόνο πέντε τύποι στην Σκανδιναβία. Αυτά είναι μερικά που μπορεί κάποιος να ακούσει για το πιο artistic κατά την γνώμη μου είδος, του Metal. Ένα είδος που έχει προκαλέσει την προσοχή κατά καιρούς για ποικίλους λόγους, με αρκετούς από αυτούς να μην έχουν να κάνουν με τη μουσική. Ένα είδος που παρ'όλα αυτά έχει αρκετά μεγάλο και φανατικό κοινό. Βέβαια εξακολουθεί να υπάρχει το ερώτημα γιατί κάποιος να ακούσει Black Metal. Αλήθεια γιατί; Ρωτήσαμε οχτώ αναγνώστες/ακροατές του X-Rock&Metal και ιδού τι μας απάντησαν. 



  Ασπασία :
Μου αρέσει πολύ η μουσική, η ατμόσφαιρα, όλο αυτό το απόκοσμο και τα συναισθήματα που πηγάζουν από το Black!!! 
  Αγαπημένες μπάντες : Μarduk, Ιmmortal, Dark Funeral, Darkthrone, Dissection, Dimmu Borgir, Emperor, Bathory, Lord Belial και Old Man's Child.
Dissection

  Βίκυ :
Οι βρυχηθμοί, η θεματολογία, η έντονη παραμόρφωση στις κιθάρες, τα ατμοσφαιρικά στοιχεία που έχουν κάνει το Black Metal  μία μουσική επιλογή κόντρα στις δυσοίωνες και μίζερες αντιλήψεις που του προσδίδουν κατά καιρούς. 
  Αγαπημένες μπάντες : Immortal, Moonspell, Rotting Christ, Katatonia.
Rotting Christ

  Δημήτρης : Μου αρέσει η ατμόσφαιρα δημιουργεί, σε ταξιδεύει... Είναι κι αυτή η μαυρίλα και ο παγανισμός που έχουν οι περισσότερες μπάντες που με εκτονώνει. Σου βγάζει έξω τον κρυμμένο σου εαυτό, λένε πράγματα που οι περισσότεροι φοβούνται να πουν. Σε αντίθεση με άλλα metal genres, το Death ας πούμε σε κάνει να θέλεις να πάρεις μια βαριά και να σπάσεις τα πάντα, το Black είναι πολύ πιο "εσωτερικό".
  Αγαπημένες μπάντες : Mayhem, Immortal, Emperor, Burzum.
Mayhem

  Λουκάς :
Επειδή το Βlack το πέτυχα σχεδόν στην γέννηση του, μόλις τελείωνα το γυμνάσιο και έμπαινα στο Λύκειο (βαλε 1992 είμαι γέρος το ξέρω) θα σου πω το εξής. Ήταν μια διέξοδος για σκληρή μουσική όταν το κλασσικό Heavy και το Thrash είχαν αρχίσει να χάνουν λίγο τα βήματα τους και τα μέσα της εποχής μας βομβάρδιζαν με Grunge και Αlternative ακούσματα, τότε λοιπόν  πήγα κι εγώ προς τα εκεί. Δεν ήμουν μεγαλος φαν όλου του είδους. Πιο πολύ ήθελα τα ατμοσφαιρικά και πιο μελωδικά, συνθέσεις που ειχαν εναλλαγές κλπ. Σέβομαι απεριόριστα τα πρώτα Νορβηγικά, χωρίς όμως να μπορώ να πω ότι μου αρέσουν και στο φουλ. Αγαπώ όμως την Ελληνική Black σκηνή, νομίζω με επιρροή από την Νορβηγία μεν, φτιάχνοντας το δικό της στυλ δε και παρ'όλα τα πενιχρά μέσα που είχε στην διάθεση της, κατάφερε να είναι από αξιοπρεπέστατη ως και εξαιρετική.
  Αγαπημένες μπάντες : Emperor, Immortal, Dissection (αν και ειναι death/black), Ancient, Dark Funeral, Marduk, συγκεκριμένοι δίσκοι από Cradle of Filth, Dimmu Borgir, In the Woods, Opthalamia (αγαπημένοι). Σεβασμός σε Mayhem, Burzum και Darkthrone. Δεν μπορώ να αγνοήσω φυσικά τους πρωτεργάτες Bathory.  Από την ελληνική σκηνή, Rotting Christ, Necromantia, Varathron, Deviser, Kawir.
Emperor

  Σπύρος :
Λοιπόν, για εμένα το Black είναι το μόνο είδος που μπορεί να δέσει απόλυτα με διαφορετικά είδη μουσικής όπως κλασσική, συμφωνική, φολκ και να αναδεικνύονται ταυτόχρονα και τα δύο είδη, χωρίς να θάβεται κάποιο. Το Depressive συγκεκριμένα, που είναι και το αγαπημένο μου, είναι περισσότερο ατμοσφαιρικό και χωρίς απαραίτητα φωνητικά που ενοχλούν τους περισσότερους που δεν ακούνε Metal, οπότε είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για να κλείνουν στόματα.
  Αγαπημένες μπάντες : Windbruch και Satyricon.
Satyricon

  Κώστας : Βαριά ατμόσφαιρα, μελωδικά riffs και στίχοι που κάθε άλλο συνθησμένους δεν τους λες. Οπότε Black, λόγω της γενικότερης κουλτούρας του, τόσο της μουσικής όσο και γενικότερης.
  Αγαπημένες μπαντες :
Βurzum, Darkthrone και Μgla.
Darkthrone

  Μιχάλης :
Λατρεύω τον ήχο της κιθάρας του Black. Είναι κι αυτό το απόκοσμο, το σκοτεινό, το κρύο, η Σατανίλα ρε 'συ, που βγάζει αυτή η μουσική. Αν μπορούσα να περιγράψω το Black με έναν δίσκο, θα το έκανα με το Pure Holocaust των Immortal.
  Αγαπημένες μπάντες : Immortal, Dimmu Borgir και φυσικά οι Mayhem.
Immortal

  Θεόφιλος :
Γιατί μου αρέσουν οι τσιτωμένες κιθάρες, τα ακραία φωνητικά και οι ακόμα πιο ακραίοι στίχοι του. Είναι ίσως, το μοναδικό είδος Metal που μου κολλάνε τόσο πολύ τα ορχηστρικά samples.
  Αγαπημένες Μπάντες :
Rotting Christ, Immortal, Cradle of Filth και Satyricon.

  Υγ: Αγαπημένες μπάντες του γράφων. Από την Ελληνική σκηνή Rotting Christ, Aherusia, Celtefog και Order of the Ebon Hand. Από τον υπόλοιπο κόσμο Dissection, Cradle of Filth, Abigail Williams, Satyricon, Windir και φυσικά Bathory.
 


Για το X-Rock&Metal
George Xifaras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου