Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Crowd: Controlled

Crowd: Controlled

https://www.facebook.com/CrowdControlled/

  Όταν ο Τάκης (drummer), μου έφερε το ακυκλοφόρητο τότε EP "The Path Integral" της μπάντας του για να το ακούσω, ειλικρινά δεν περίμενα να εντυπωσιαστώ τόσο από το αποτέλεσμα. Αποτελείται από πέντε κομμάτια, κατά σειρά Path Integral Formulation, The Antidote, Global Dementia, Spawn of Hate και το Manifest Error. 
  Το Path Integral Formulation αποτελεί το intro του EP, είναι μελωδίκο, ακουυστικό και με επικά σημεία, δεμένα αρμονικά μεταξύ τους. Στην συνέχεια είναι το Antidote. Εκτιμώ ότι θα 'ναι το τραγούδι που θα προσδιορίσει την μουσική τους ταυτότητα, ακολουθεί το Global Dementia με τον Γιώργο Στεφανή από τους Revolted Masses να συμμετέχει σε ένα πιο σκληρό από τα προηγούμενα κομμάτι, για να έρθει το Spawn of Hate που "σχηματίζεται" από γρήγορες και μελωδικές κιθάρες και να κλείσει με το Manifest Error το οποίο αποτελεί ιδανικό επίλογο για το EP. Άρκετα όμως είπαμε εμείς για τους Crowd: Controlled, ας δούμε τι έχουν να μας και οι ίδιοι.


X-Rock&Metal : Πως γεννήθηκε η ιδέα για τους CC και πείτε μας δυο λόγια για το ποιοι είστε.
Crowd: Controlled : Η ιδέα των Crowd:Controlled  γεννήθηκε από μια παρέα φίλων που μοιράζονταν την ίδια πηγαία και ανυποχώρητη ανάγκη για μουσική έκφραση. Οι C:C είναι ένα σχήμα με έδρα την Αθήνα το οποίο ξεκίνησε  το 2013 και έφτασε στο τελικό line-up του στις αρχές του 2014. Έκτοτε αρχίσαμε να δουλεύουμε το υλικό του πρώτου μας EP, το οποίο ηχογραφήθηκε και δημοσιεύτηκε το 2016.



.

Χ : Κυκλοφόρησατε λοιπόν σε διαδικτυακή μορφή το πρώτο σας EP, ποιες είναι οι προσδοκίες σας από αυτό ;
C:C : Ως Crowd:Controlled οι προσδοκίες μας είναι να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες Live εμφανίσεις, αλλά και δημιουργήσουμε καινούριο υλικό, με πίστη και συνέπεια σ' αυτό που κάνουμε.


   
X : Βαδίζετε σε Thrash/Death Metal μονοπάτια, ποιες οι επιρροές σας και σε ποιες μπάντες που θα θέλατε να μοιάσετε; (Με την καλή έννοια)
C:C : Οι επιρροές τις μπάντας είναι τα συγκροτήματα με τη μουσική των οποίων μεγαλώσαμε και κινούνται σε όλο το φάσμα της metal και όχι μόνο. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ορισμένες: Metallica, Machine Head, Pantera, Lamb Of God, Dream Theater, Nevermore, Rotting Christ, Tool και η λίστα πραγματικά δεν τελειώνει. Όσον αφορά τις μπάντες στις οποίες θα θέλαμε να μοιάσουμε, ένα έχουμε να δηλώσουμε: Kill Your Idols..(και ο νοών νοείτω)

Χ : Fuck this world / Fuck routine μας λέτε στο Αntidote, αρκετά επιθετικός σαν στίχος, όπως κι η μουσική σας άλλωστε, πως εμπνέεστε τόσο συνθετικά όσο και στιχουργικά, είναι δουλειά ενός μέλους της μπάντας ή αποτέλεσμα συνολικής προσπάθειας;
C:C : Όσον αφορά τη στιχουργική έμπνευση, προέρχεται κυρίως από εσωτερικούς προβληματισμούς οι οποίοι αφορούν την τρέχουσα κοινωνική πραγματικότητα αλλά και ανησυχίες προσωπικής φύσεως. Στην συνθετική τα πράγματα είναι λίγο πιο περίεργα. Ίσως πιο ρευστά θα λέγαμε. Πολλές φορές κάθεσαι και πιάνεις μια κιθάρα με σκοπό να γράψεις κάτι, μια ιδέα, ένα riff και μπορεί να φας ώρες χωρίς μεγάλη πρόοδο, κι άλλες φορές σε κατακεραυνώνουν αλλεπάλληλες  ιδέες  χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, συνήθως όταν έχεις μια δύσκολη ή πιεστική μέρα και απλά θέλεις να ξεσπάσεις με κάποιο τρόπο. Σίγουρα η τελική μορφή που παίρνει ένα κομμάτι, είναι αποτέλεσμα συνολικής προσπάθειας. Κανένας δεν είναι απλός οργανοπαίχτης στη μπάντα. Από κει και πέρα, τα riffs και οι ιδέες στην πρωτόλεια μορφή τους, έρχονται κυρίως απ’τους δύο κιθαρίστες(Γιώργο, Λουκά), ενώ οι στίχοι κυρίως απ’τον Λουκά, τα οποία μετά επεξεργάζονται απ’όλη την μπάντα και ο καθένας ξεκινάει να δουλεύει για το τι θα παίζει στο οργανό του βασισμένος σ’αυτές και ο τραγουδιστής το πως θα ερμηνευσει τους στίχους,  φέρνοντας  έτσι το αποτέλεσμα σε ένα εντελώς  διαφορετικό επίπεδο. Το πώς θα γίνει μια αλλαγή ρυθμού στα τύμπανα, το πώς το μπάσο θα ξεφύγει από μια απλή αντιγραφή της κιθάρας κτλ, όλα αυτά παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο και αναδεικνύουν μια απλή ιδέα ή ένα riff. Το καταληκτικό αποτέλεσμα ενός κομματιού είναι φυσικά κοινή απόφαση όλων μας.


Crowd: Controlled Logo

X : Στο Global Dementia ακούμε και τον Γιώργο Στεφανή από τους Revolted Masses, να περιμένουμε και κάποια άλλη συνεργασία στο μέλλον, είναι δηλαδή στην γενικότερη λογική σας;
C:C : Δεν θα λέγαμε ότι εντάσσεται στην γενικότερη λογική μας, παρ’όλα αυτά, είναι ωραίο να συνεργάζεσαι με μουσικούς τους οποίους εκτιμάς ιδιαιτέρως.



X : Εμένα σαν fan το EP με εντυπωσίασε αρκετά, μου δημιουργεί προσδοκίες αναφορικά το μέλλον της μπάντας, τί σκοπεύετε να κάνετε ώστε να φανείτε αντάξιοι των προσδοκιών που δημιουργήσατε εσείς οι ίδιοι;
C:C : Εμείς σκοπεύουμε να συνεχίσουμε με αμείωτη ένταση και πάθος , να γράφουμε μουσική και να εκφραζόμαστε όσο το δυνατόν βαθύτερα μέσα απ αυτή τη δημιουργική διαδικασία. Το EP για εμάς σημαίνει πολλά και εκφράζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δυναμικότητα της μπάντας θέτοντας παράλληλα έναν πήχη, τον οποίο επιθυμούμε να υπερβούμε μελλοντικά.

X : Αντιλαμβάνεστε πόσο δύσκολο είναι το εγχείρημα σας στην Ελλάδα της κρίσης;
C:C : Προφανώς και αντιλαμβανόμαστε μια σειρά από δυσκολίες που ορθώνονται εμπρός μας, εξαιτίας της  λεγόμενης “κρίσης”. Πιστεύουμε ακράδαντα όμως ότι ανέκαθεν τα μουσικά σχήματα που κινούνταν στον χώρο του σκληρού και ακραίου ήχου, έπρεπε να αντιπαλέψουν πεισματικά, εμπόδια φαινομενικά αξεπέραστα, τα οποία ήταν κυρίως πολιτικής-οικονομικής και κοινωνικής προελευσης. Συνεπώς το πρόβλημα εντοπίζεται διαχρονικά και έχει να κάνει με τον απειλητικό χαρακτήρα αυτού του μουσικού ρεύματος καθώς και συγγενικών αλλά προγενέστερων, διότι μην ξεχνάμε πως πολλές γενιές μουσικόφιλλων αφυπνίστηκαν και επέλεξαν ένα διαφορετικό τρόπο ζωής , πάντα σε αντιδιαστολή με την κυρίαρχη θέαση του κόσμου. Συνοψίζοντας θα λέγαμε  λίγο “οπαδικά”, ότι μονάχα παίζοντας για την “φανέλα”  καταφέρνεις σε μια τελική, να εξουδετερώσεις το βασανιστικό αίσθημα του ανικανοποίητου.
 
 
 
X : Live πότε να περιμένουμε;
C:C : Αυτή τη στιγμή ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για τη πρώτη ζωντανή μας εμφάνιση μετά απο τη κυκλοφορία του “The Path Integral” που θα πραγματοποιηθεί μέσα στους επόμενους μήνες. Για ό,τι νεότερο, ανατρέξτε στην επίσιμη σελίδα, στο facebook της μπάντας. https://www.facebook.com/CrowdControlled/
 

 
Σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε τους C:C για την πολύ ωραία συνέντευξη που μας χάρισαν και περιμένουμε εναγωνίως να τους δούμε και live στο Extreme Assault Vol.II στο Modu.


Για το X-Rock&Metal
George Xifaras 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου